onsBIM is uniek. Een samenwerking tussen Geonius en uw organisatie.
Samen wordt het onsBIM.

Meer weten?
 

Wordt onsBIM ook uw BIM?

Visie

BIM: Hoe pakken we dat aan?

BIM (Bouw Informatie Model) heeft voor veel verandering gezorgd binnen de bouwwereld. BIM heeft gezorgd voor een enorme verbetering in zowel de coördinatie van projecten als de communicatie er omheen. Maar geldt dat ook voor uw organisatie? U wilt BIM implementeren in uw projecten, maar waar start u?


play STARTSinds 1993 is Geonius bezig met 3D- gegevens op infrastructuurprojecten en wordt gewerkt met grensverleggende standaarden om kwaliteit van het hoogste niveau te kunnen bieden.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u helpen met het ontwikkelen van een BIM dat past in uw organisatie.

Stap voor stap

Geen ingewikkeld drijfzand

... maar een helder en overzichtelijk plan om alle betrokken partijen mee te krijgen en gestructureerd te laten samenwerken.

Eerst stellen we een aantal primaire doelen op, bijvoorbeeld communicatie.

Planning

Of clash detectie.

Het BIM wordt nu gevormd, met als resultaat:

meer inzicht, controle op projecten en grip op kosten.

BIM is eigenlijk heel simpel: Dat BIM duur en ingewikkeld is, is een groot misverstand.

Ons BIM is uniek. Altijd maatwerk. Een samenwerking tussen Geonius en uw organisatie. Het wordt ...

BIM-men doe je samen

In beeld

Bekijk het onsBIM filmpje

 

BIM-adviseur Cristian Otter: “onsBIM maakt het werk voor de hele projectorganisatie eenvoudiger”

Basisprincipes

Binnen onsBIM definiëren we drie basisprincipes die belangrijk zijn voor het succes van een project. De verhoudingen kunnen per project verschillen. Geonius overziet het complete traject en stuurt bij op deze principes.

GIM maakt een bouwproject voor iedereen begrijpelijk

GIM

Een ander informatiemodel waar Geonius veel expertise in heeft, is het Gebieds Informatie Model, oftewel GIM. GIM richt zich met name op gemeenten en andere gebiedsbeheerders. Dit bouwmodel gaat stappen verder dan het gebouwniveau waarmee BIM doorgaans wordt geassocieerd; het belicht de ruimte waarin het project plaatsvindt. GIM is de nieuwe basisinformatie van een omgeving. En deze informatie dient weer als input voor BIM.

Met GIM worden de veranderingen in een gebied door een bouwproject voor iedereen in één oogopslag duidelijk. Wat zijn dan de consequenties voor bijvoorbeeld omwonenden? Wat wordt het eindresultaat? Geen moeilijke technische tekeningen, maar een overzichtelijke 3D-omgeving van het hele gebied. Daarnaast is GIM ook voor aannemers erg handig. Denk bijvoorbeeld aan het visualiseren van geluidsbelasting op de omgeving of aan omleidingsroutes voor wegverkeer. De huidige ontwikkelingen op het gebied van hardware en software zorgen ervoor dat de mogelijke toepassingen van GIM met de dag groter worden.

 

onsBIM moet u werk en zorgen uit handen nemen

Aan de slag met onsBIM


Wij geloven in eenvoud. onsBIM moet ú werk en zorgen uit handen nemen. Alle stakeholders, van decisionmakers tot uitvoerders, met de neuzen dezelfde kant op. Een gemeenschappelijk doel en de juiste tools om daar samen naartoe te werken. Hoe uw organisatie ook opgebouwd is, wij zorgen voor een succesvolle implementatie van BIM. Hiermee beheerst u projecten, looptijden en doelstellingen én reduceert u kosten.

Ons BIM is uniek. Een samenwerking tussen Geonius en uw organisatie. Samen wordt het onsBIM!

Voor meer informatie: geonius.nl/contact