Voor sommige projecten is enkel een geotechnisch onderzoek of geohydrologisch onderzoek niet voldoende en kunnen risico’s niet voldoende worden weggenomen. Het kan dan wenselijk zijn om over een langere termijn in bepaalde aspecten inzicht te krijgen, zoals de grondwaterstand, het monitoren van het zettingsverloop of horizontale vervormingen in de ondergrond (inclinometers).
De uitvoering van een project kan ook risico’s opleveren, zoals trillingen of geluidsoverlast bij heiwerkzaamheden. Geonius beschikt over diverse soorten meetapparatuur om deze monitoring geautomatiseerd voor u te verzorgen. Zo kunnen we bij afwijkingen zorgen voor een automatische alarmering. Meetgegevens kunnen via een webportal beschikbaar worden gemaakt.
Innovatie monitoring
Maar Geonius gaat een stapje verder. We ontwikkelen samen met partners sensoren die gegevens via het Internet of Things doorsluizen naar een database in de cloud. Op deze wijze kan op afstand continu gemonitord worden zonder dat bezoek op locatie noodzakelijk is. Hierdoor besparen we veel reiskilometers en beperken we de CO2-uitstoot.
Om onze strategie voor uitbreiding van geomonitoringsactiviteiten kracht bij te zetten is GWS Data per 1 januari 2022 onderdeel van de Geonius Groep. De GWS Monitor wordt geïntegreerd in ons geomonitoringsplatform, waardoor we één overzichtelijke omgeving voor geodata creëren.
Op het moment worden pilots gehouden met peilbuissensoren die het grondwaterpeil continu meten en de signalen via het cellulaire 4G netwerk verzenden. De gegevens worden verzameld en automatisch geanalyseerd. Op een online platform kunnen klanten bij hun gegevens.
Ook de innovatieve zakbaaksensor is een mooi voorbeeld; met deze techniek wordt binnen de landmeetkunde een grote kwaliteits- en efficiëntieslag geslagen.
Naast sensoren voor het monitoren van het grondwaterpeil en de zakbaken ontwikkelen we sensoren voor trillingen en geluid. De toepassingen zijn echter eindeloos.
▲
Neem contact op: +31 88 130 06 00
Contact | Werken bij |