Een verslag van de avond door directeur Marcel Blösser:
Donderdag 21 november
17.00 uur
Langzaam druppelen de collega’s van Geonius binnen in De Kookfabriek in Utrecht. Iedereen is mooi op tijd om de klanten te kunnen verwelkomen voor de Masterclass van Julius Jaspers. Alle collega’s worden voor de herkenbaarheid gestoken in een mooi grijs met wit Geonius schort, de klanten krijgen eenzelfde schort in zwart met groen.
17.45 uur
In de oude spoorwerkplaats van de Hollandsche Spoorweg Maatschappij, waarin De Kookfabriek is gevestigd, wordt het al gezellig druk met klanten en collega’s. Onder het genot van een glaasje prosecco maakt iedereen kennis met elkaar.
18.00 uur
Ondanks dat er geen stakingen waren vanuit boeren of aannemers staat er toch behoorlijke file rondom Utrecht. Het wordt toch echt tijd dat ze die Ring Utrecht op de markt zetten.
We besluiten om te gaan beginnen. De laatste genodigden komen vanzelf binnen. Chefkok Julius Jaspers neemt het woord en heet iedereen welkom. Hij heeft een 4-gangen seizoensmenu samengesteld en vertelt alvast in het kort wat we kunnen verwachten. Al was ik zelf tijdens de uitleg van het hoofdgerecht, het voorgerecht alweer vergeten.
Het menu bestaat uit een amuse van deviled eggs, een voorgerecht van gebakken zeebaars met zoetzuur van biet en tomatenjam, een hoofdgerecht van gebraden runderstaartstuk met béanaisesaus en sjalottencompôte en een dessert van gepocheerde peer met specerijensiroop en een kletskop.
De klanten en collega’s zijn in verschillende teams ingedeeld, elk team heeft een eigen kookeiland. Elk team krijgt de recepturen, verdeelt de taken en gaat aan de slag. Als een geoliede machine wordt onder streng toezicht van Julius Jaspers gesneden, geroerd, gebakken en geproefd. Ondertussen kan er best gezellig gekletst worden over werk en andere onderwerpen, maar zodra iemand niks staat te doen, krijgt hij gelijk een nieuwe taak van de chefkok toegewezen.
19.30 uur
Na alle voorbereidingen voor het hoofdgerecht en het dessert en het opeten van de lekkere amuse, kunnen de borden worden opgemaakt voor het voorgerecht. Wanneer de zeebaars op een mooi bedje van biet en tomaat ligt, kunnen de gasten aan tafel. Smaakt zeker niet verkeerd!
20.00 uur
Tijd om weer de keuken in te duiken voor het hoofdgerecht en dessert. Julius is onverbiddelijk wanneer hij ruikt dat iets aanbrandt: “Van het vuur en opnieuw maken!”. Gelukkig niet aan ons kookeiland, maar die van de buren. Maar elk team presteert het om een heerlijk hoofdgerecht en dessert te serveren.
21.45 uur
De avond wordt afgesloten met koffie en thee en huisgemaakte friandises. Er blijven ook nog wat mensen na de koffie voor een gezellige borrel. Wat een leuke avond hebben we gezamenlijk gehad; ik heb heerlijk gegeten, ben trots op wat we hebben gemaakt en heb veel kunnen bijkletsen met bekende klanten en collega’s, maar ik heb ook nieuwe mensen mogen ontmoeten. Thuis heb ik maar gezegd dat ik nog enkele kookworkshops nodig heb. Anders verwacht mijn gezin dadelijk nog dat ik uitgebreid ga koken in plaats van friet of sushi halen als het mijn beurt is om voor het eten te zorgen.
Aan alle positieve reacties van de klanten te horen, was de klantendag zeker een succes. Wellicht dat we een dergelijke activiteit ook nog gaan organiseren voor onze klanten in het zuiden van het land.
Een impressie van de avond kunt u vinden op onze Facebookpagina - Fotoalbum Geonius Klantendag 2019 - Utrecht