Natuur in de gebouwde omgeving beperkt de gevolgen van klimaatverandering zoals wateroverlast en hittestress. Denk daarbij aan parken en waterbufferzones in woonwijken, maar ook aan beekherstelprojecten.
In een groene omgeving gaan mensen eerder naar buiten, krijgt men meer beweging en komt men elkaar vaker tegen. Een omgeving met meer natuur zorgt zo voor een betere gezondheid en sociale verbinding. Door bij de aanleg van natuur rekening te houden met gebiedseigen planten wordt de biodiversiteit voor flora en fauna verder vergroot. Specifieke voorbeelden zijn bloemrijke bermen langs wegen en fietspaden en de aanleg van groene schoolpleinen.
Bij Geonius zit natuurinclusiviteit opgesloten in de integrale samenwerking tussen de verschillende werkvelden. Daarbij spelen ecologie, water, ruimtelijke ontwikkeling en landschap een prominente rol. Wij adviseren onze klanten over de mogelijkheden voor natuurinclusief bouwen om zo gezamenlijk bij te dragen aan een veilige, duurzame leefomgeving.
▲
Neem contact op: +31 88 130 06 00
Contact | Werken bij |
Kernthemas / Natuurinclusiviteit
Natuurinclusiviteit
Als natuur een vanzelfsprekend onderdeel is van de gebouwde omgeving, verbetert de leefbaarheid én de biodiversiteit. Dit speelt op projecten een steeds belangrijkere rol, ongeacht of het projecten zijn in het kader van de bouwopgave voor woningen, de realisatie en onderhoud van infrastructuur, klimaatadaptatie of andere opgaven.